Websites Maken

Als je een website wilt maken, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een website builder, een content management systeem (CMS) of je kunt een website vanaf nul coderen.

Websitebouwers

Websitebouwers zijn tools waarmee je een website kunt bouwen zonder dat je enige kennis van codering moet hebben. Ze bieden externe sjablonen en drag-and-drop-interfaces om inhoud toe te voegen en de lay-out van de website aan te passagiers. Websitebouwers zijn over het algemeen eenvoudig te gebruiken en bieden snel resultaat.

Een van de meest populaire websitebouwers is Wix. Het biedt gebruikerssjablonen en een slepen-en-neerzetten-editor om hun website te bouwen. Je kunt ook functies toevoegen zoals contactformulieren, evenementenkalenders, sociale media-koppelingen en meer.

Een andere populaire websitebouwer is Squarespace. Het biedt geavanceerde functies zoals een online winkel, betalingsverwerking en analyse-instrumenten. Squarespace gebruikte ook een sjabloon en een interface voor slepen en neerzetten.

Hoewel websitebouwers gemakkelijk te gebruiken zijn, hebben ze ook hun beperkingen. Gebruikers hebben bijvoorbeeld geen volledige controle over de lay-out en functionaliteit van de site. Websitebouwers zijn ook meestal duurder op de lange termijn dan andere opties.

Inhoudbeheersysteem (CMS)

Een Content Management Systeem (CMS) biedt meer functionaliteit en controle dan een websitebouwer. Gebruikers kunnen inhoud publiceren, thema's installeren en plug-ins / modules toevoegen. Je hebt enige kennis van codering die nodig is om een ​​CMS te gebruiken, maar deze optie is voor beginners nog redelijk toegankelijk.

Een van de meest gebruikte CMS'en is WordPress. Het heeft een groot aantal thema's en plug-ins beschikbaar om te downloaden, zodat uw website aan uw wensen kan worden aangepast. Het CMS is gebruiksvriendelijk en ideaal voor beginners. gevolg van de populariteit van WordPress, zijn er ook veel bijdragen die folders met stap-voor-stap handleidingen aanbieden.

Joomla is een ander populair CMS. Joomla is meer gericht op ontwikkelaars, maar er zijn verschillende sjablonen beschikbaar voor beginners. Het heeft ook uitgebreide maatwerkfunctionaliteit en deze CMS-software is gratis te downloaden.

Aangezien je meer controle hebt over de functionaliteit van de site in een CMS, is deze keuze meestal op de lange termijn dan een websitebouwer.

Codering van jouw website

De derde optie om uw website te maken, is door de site vanaf nul te coderen. Deze methode vereist kennis van HTML, CSS en JavaScript. Het grote voordeel van deze methode is dat je volledige controle hebt over zowel de functionaliteit als de lay-out van jouw website.

Als je nog weinig kennis hebt van HTML, CSS en JavaScript, is dit echter niet de aanbevolen optie. Het kan moeilijk zijn voor beginners en fouten zijn niet altijd gemakkelijk te verklaren.

Hostingopties

Zodra je een website hebt gebouwd, moet je deze ergens hosten. Er zijn veel opties voor webhosting, van het zelf hosten van een website op een eigen server tot het gebruik van een gehoste oplossing (Joomla) waarbij een andere partij de hosting beheert.

Een andere optie is om te kiezen voor een cloudhostingservice, zoals Amazon Web Services of Microsoft Azure. Cloudhosting is vaak schaalbaar, dus je betaalt alleen voor wat je nodig hebt en dit is ideaal voor websites met veel verkeer.

Domeinnaamsysteem (DNS)

Als je besloten hebt welke hostingoplossing je wilt gebruiken, moet je ook een domeinnaam kiezen. Een domeinnaam is het adres van uw website, dus het is belangrijk om deze zorgvuldig te kiezen.

Je moet er rekening mee houden dat de domeinnaam wordt geannuleerd als je de jaarlijkse betaling vergeet. Het doel van een lokaal publiek vereist ook een lokale domeinnaam. Een goed idee is om een ​​domeinnaam te selecteren die overzichtelijk is en verleden bij je bedrijf.

Domeinregistrar is de dienst waarmee je een domeinnaam kunt registreren. De meeste webhostingservices bieden ook een domeinregistratieservice, dus het is mogelijk om dit tegelijkertijd te doen.

SEO en Websites

Als uw website opzet, moeten ook SEO-strategieën worden genomen. SEO staat voor Search Engine Optimization en zorgt ervoor dat jouw website beter wordt gevonden in zoekresultaten.

Een paar dingen die je kunt doen om SEO te optimaliseren zijn het gebruik van trefwoorden in jouw inhoud, het optimaliseren van afbeeldingen, het gebruik van metadata en het genereren van backlinks naar jouw website.

Google Search Console en Google Analytics zijn gratis om jouw SEO-resultaten te volgen. Op die manier kun je de verkeersbronnen, de bezoekers en andere relevante informatie volgen.

Conclusie

Het opzetten van een website vereist enige technische kennis en planning. Er zijn veel opties om uit te kiezen, dus het is belangrijk om te weten wat voor soort website je wilt bouwen en welk budget je tot jouw beschikking hebt. Of je nu kiest voor een websitebouwer, een CMS of een website vanaf nul bouwen, het is belangrijk om SEO-strategieën te implementeren om ervoor te zorgen dat jouw website goed presteert in zoekresultaten en gebruikers een optimale ervaring biedt.