De 5 belangrijkste mensen die betrokken zijn bij werving

Wervingsprocessen zijn een zeer belangrijk aspect van elk bedrijf. En de belangrijkste reden hiervoor is vrij duidelijk: mensen zijn uw enige bezit en u moet het juiste personeel vinden om het werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Als het gaat om HR-rekrutering, zijn er veel verschillende soorten mensen die worden gerekruteerd door de personeelsafdeling. Laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende.

Recrutering

Dit is de manager van uw bedrijf en vaak het hoofd personeelszaken. De taak van de HR-manager is ervoor te zorgen dat het personeel van het bedrijf over de vaardigheden, kennis, opleiding en ervaring beschikt die nodig zijn om hun werk effectief uit te voeren. Een goede HR-manager werkt ook aan het ontwikkelen en implementeren van trainingsprogramma's zodat alle medewerkers kennis hebben van de missie, filosofie en het beleid van het bedrijf.

Dit is de persoon op uw personeelsafdeling die nieuwe personeelsleden rekruteert en opleidt, achtergrondcontroles uitvoert op sollicitanten en sollicitatiegesprekken voorbereidt. Deze persoon is doorgaans een accountmanager of een uitvoerend assistent, hoewel recruiters soms externe consultants inhuren. Ze nemen ook beslissingen over welke personeelsleden ze behouden en welke ze beëindigen. Deze beslissingen zijn vaak belangrijk, omdat medewerkers soms beter met elkaar overweg kunnen als ze weten waar hun sterke en zwakke punten liggen en wat ze moeten bereiken om te slagen.

Een human resource manager is degene die verantwoordelijk is voor het opstellen van een functiebeschrijving voor elke functie. Deze functiebeschrijving bevat specificaties over vaardigheden, onderwijservaring, werktaken en verantwoordelijkheden, werkroosters en andere relevante informatie. Human resources managers zijn meestal verantwoordelijk voor het aannemen en ontslaan van mensen.

Deze persoon speelt ook een sleutelrol bij het werven van nieuw personeel. Ze vervullen veel van dezelfde taken als de manager hierboven, maar richten zich meer op het werven van mensen. Ze besteden meer tijd aan sollicitatiegesprekken dan een manager, en gebruiken doorgaans hun eigen middelen om kandidaten te vinden.

De andere persoon die betrokken is bij werving, is uw recruiter. Ze besteden veel tijd aan het zoeken naar de beste kandidaten in uw bedrijf en vervolgens uitzoeken welke behoeften ze hebben. Als een recruiter goed werk heeft verricht bij het vinden van potentiële werknemers, worden ze zeer goed betaald en worden ze vaak gezien als waardevolle werknemers in uw bedrijf. Recruiters spelen ook een cruciale rol bij het implementeren van uw HR-beleid.

De mensen in de functiebeschrijvingen hierboven zijn de eerste mensen die je wilt weten over een vacature. De functieomschrijving is de basis voor uw aanwervingsbesluit. Het is ook een goede manier om uw vacatures te definiëren, zodat u voor elke vacature de meest gekwalificeerde kandidaat kunt vinden.

Het inhuren van een rekruteringsdienst is altijd een goed idee. U kunt veel banen grondig bekijken voordat u er een bod op doet, en u kunt een rekruteringsdienst gebruiken om de meest geschikte kandidaten voor elke functie te bepalen. Wervingsdiensten bieden ook een uitstekende manier om te communiceren met huidige werknemers en nieuwe werknemers, zodat u conflicten in de toekomst kunt vermijden. Als u niet de tijd heeft om zelf al het zoeken naar een baan te doen, kunt u altijd samenwerken met een professionele zoekservice om snel de baan te vinden die u zoekt.