Inpappen Kalkpleister: Een unieke manier van stucwerk

Kalkpleisters worden volledig gebruikt in de bouw en zijn ideaal voor het creëren van een strakke en minimale afwerking. Het aanbrengen van een kalkpleister is echter een vrij nieuwe techniek die steeds populairder wordt in de wereld van stucwerk. Deze unieke manier van stucwerk heeft tal van voordelen ten opzichte van traditionele pleistermethoden.

Wat is Inpappen Kalkpleister?

Inpappen kalkpleister is een methode waarbij kalkpleister op een andere manier wordt aangebracht dan bij traditionele stucwerkmethoden. Bij traditionele stucwerkmethoden wordt de pleister in meerdere lagen aangebracht en moet elke laag worden gedroogd voordat de volgende kan worden aangebracht. Dit kost tijd en veroorzaakt het aanbrengen van traditioneel stucwerk vaak langer dan bij het aanbrengen van kalkpleister.

Bij inpappen van kalkpleister wordt de pleister in één keer aangebracht. Dit wordt gedaan door een stukadoor die een bak met kalkpleister heeft en deze op de muur ‘smijt’. Vervolgens wordt de pleister verspreid met een spackmes en wordt de pleister met een spaan in de muur gewreven. Dit beschrijven in een strakke en vakkundige afwerking, zonder dat er een diepe scheuren ontstaan.

De voordelen van Inpappen Kalkpleister

Inpappen van kalkpleister heeft tal van voordelen ten gevolge van traditionele pleistermethoden. Ten eerste is het veel sneller dan traditionele stucwerkmethoden, omdat de stukadoor alles in één keer kan worden toegepast. Hierdoor is het mogelijk om grote oppervlakten in een kortere tijd van te werken.

Een ander groot voordeel van inpappen van kalkpleister is dat het een strakke en nauwkeurige afwerking geeft. Omdat de stukadoor de pleister met een verspreide spackmes is, zijn er geen naden tussen de lagen pleister zichtbaar. Hierdoor lijkt het net ook het oppervlak één geheel is.

Daarnaast is het inpappen van kalkpleister ook nog eens goedkoper dan traditionele stucwerkmethoden. Dit komt ertoe dat er minder arbeidstijd nodig is en er minder materiaal nodig is. Traditionele stucwerkmethoden onderdompelen meerdere lagen pleister, terwijl inpappen van kalkpleister slechts één laag nodig heeft.

Hoe wordt Inpappen Kalkpleister aangebracht?

Inpappen van kalkpleister is door de jaren heen steeds populairder geworden, maar de toepassing is nog steeds een vak apart. Het is daarom raadzaam om altijd een professioneel stukadoor te huren voor de toepassing van deze speciale stucwerktechniek.

De stukadoor begint met het beoordelen van de ondergrond waarop de kalkpleister moet worden aangebracht. Deze moet schoon, droog en vlak zijn, zodat de pleister goed hecht. Vervolgens wordt de kalkpleister op de muur aangebracht.

Het gebeurt door een stukadoor die een grote bak met kalkpleister heeft. Deze pleister wordt op de muur ‘gesmeten’ en vervolgens verspreid met een spackmes. De pleister moet egaal verdeeld worden, zodat er geen oneffenheden ontstaan. Als dit is gebeurd, wordt de pleister met een spaan in de muur gewreven.

Na het aanbrengen van de kalkpleister moet deze drogen. Dit duurt één gemiddelde dag per millimeter pleisterdikte. Als de pleister helemaal droog is, kan deze geschuurd en afgewerkt worden. Het resultaat is een strakke en gecontroleerde afwerking, die uiteindelijk mooi blijft.

Kortom: Inpappen Kalkpleister

Inpappen van kalkpleister is een relatief nieuwe, maar zeer effectieve manier van stucwerk. Het is snel, goedkoop en geeft een strakke en eenvoudige afwerking. Het toepassen van deze stucwerktechniek is echter een vak apart en daarom is het raadzaam om altijd een professioneel stukadoor te huren.

Bouw

Interessante links